אירוע השקה לתוכנית מלגות האקדמיה למשתלמי בתר-דוקטורט מחו"ל בישראל

אירוע השקה לתוכנית מלגות האקדמיה למשתלמי בתר-דוקטורט מחו"ל בישראל

22/11/2018
תוכנית המלגות החדשה של האקדמיה לבתר-דוקטורנטים זרים מצטיינים כוללת מפגשים בלתי פורמליים שנועדו לגבש את קבוצת החוקרים הצעירים. אירוע ההשקה של התוכנית, שהתקיים ביום שלישי 20 בנובמבר, נפתח בסיור פרטי ומיוחד בעיר דוד בהדרכת המומחה ד"ר אייל מירון מהמחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה באוניברסיטת בר-אילן.

את תשעת הבתר-דוקטורנטים בני המחזור הראשון של התוכנית, המשתלמים באוניברסיטאות ברחבי הארץ, ליוו פרופ' מוטי שגב, יו"ר ועדת המלגות של האקדמיה, ושלושת חברי הוועדה – פרופ' משה דויטש, פרופ' רון ליפשיץ ופרופ' ליטל אלפונטה. הצטרף פרופ' אסף ורדי, ממנחי הבתר-דוקטורט.

לאחר הסיור נפגשה הקבוצה בבית האקדמיה עם נשיאת האקדמיה פרופ' נילי כהן, עם יו"ר ועדת ההיגוי של התוכנית ויו"ר החטיבה למדעי הטבע פרופ' איתמר וילנר ועם חבר האקדמיה פרופ' דוד מילשטיין.

לאחר ארוחת צוהריים נשא חבר האקדמיה פרופ' חיים סידר לפני המשתלמים המרותקים הרצאה בנושא "תרגום ספר החיים". נשיאת האקדמיה הביעה את תקוותה כי בעקבות השתלמותם בישראל יהפכו החוקרים הצעירים לשגרירים של רצון טוב למען המדע הישראלי.

סיור במסגרת אירוע ההשקה של תוכנית המלגות החדשה של האקדמיה למדעים לבתר-דוקטורנטים זרים מצטיינים (צילום: האקדמיה למדעים)
המשתתפים באירוע ההשקה של תוכנית המלגות החדשה של האקדמיה למדעים לבתר-דוקטורנטים זרים מצטיינים (צילום: האקדמיה למדעים)