בטיחות מים באקלים משתנה דרך טיפול מתקדם במים ובשפכים | סדנה דו-לאומית בשיתוף החברה המלכותית הבריטית

24/03/2019
ב-24–26 במרס נערכה בצ'יצ'לי הול שבבריטניה סדנה משותפת לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ולחברה המלכותית הבריטית (Royal Society) בנושא הטיפול במים, בהובלת חבר האקדמיה פרופ' גדעון דגן, פרופ' אבנר עדין מהאוניברסיטה העברית בירושלים ופרופ' דייוויד גראהם (Prof. David Graham) מאוניברסיטת ניוקאסל בבריטניה.

זה המפגש השלישי בסדרת המפגשים הדו-לאומיים שעורכות שתי האקדמיות. הסדרה מתקיימת בתמיכת קרן קון (Kohn Foundation). בדברי הברכה שנשא סר ג'ון סקהל (Sir John Skehel), סגן הנשיא והמזכיר לענייני ביולוגיה של החברה המלכותית, הוא הזכיר בחיבה את סר ראלף קון (Sir Ralph Kohn) ואת תרומתו לקידום שיתוף הפעולה המדעי בין ישראל ובריטניה.

בסדנה השתתפו 30 מדענים, בהם 14 חוקרים ישראלים שארבעה מהם חוקרים בתחילת דרכם, אשר הציגו פוסטרים. הדוברים בסדנה דנו במגוון רחב של נושאים הקשורים לטיפול במים ובקולחים בישראל ובבריטניה, בהם כיצד להבטיח הספקה של מים נקיים; מיקרו-מזהמים ואיכות המים; השפעת שינויי אקלים על טיפול במים בסביבה עירונית; תובנות חדשות על אילוח ממברנות.

בתמונה: משתתפי הסדנה הדו-לאומית בנושא טיפול מתקדם במים, צ'יצ'לי הול, בריטניה, מרס 2019

בתמונה: מושב פוסטרים במהלך הסדנה הדו-לאומית בנושא טיפול מתקדם במים, צ'יצ'לי הול, בריטניה, מרס 2019