"מדע ללא גבולות" | כינוס משותף לאקדמיה הישראלית והצרפתית

"מדע ללא גבולות" | כינוס משותף לאקדמיה הישראלית והצרפתית

28/11/2018
ב-26 בנובמבר קיימה האקדמיה כינוס משותף עם האקדמיה הצרפתית למדעים בכותרת "מדע ללא גבולות" לציון שנת ה-70 למדינה ובמסגרת אירועי "עונת ישראל צרפת".

את הכינוס הובילו נשיאת האקדמיה פרופ' נילי כהן והמזכירה הקבועה של האקדמיה הצרפתית למדעים פרופ' קתרין ברשיניאק (Catherine Bréchignac), במעמד נשיא המדינה מר ראובן (רובי) ריבלין ושגרירת צרפת בישראל גב' הלן לה-גאל.

בכינוס השתתפו זוכי פרס נובל וחברי האקדמיות הישראלית והצרפתית ובהם חתן פרס נובל לפיזיקה פרופ' קלוד כהן-טנוג'י, פרופ' אודיל אייזנשטיין מבכירות הכימאים בצרפת, הפיזיקאי פרופ' טיבּוֹ דאמוּר והבקטריולוגית פרופ' פסקל קוֹסאר. מקרב המדענים הישראלים השתתפו חתן פרס נובל בכלכלה פרופ' ישראל אומן מהאוניברסיטה העברית בירושלים, חתן פרס נובל בכימיה פרופ' אברהם הרשקו מהטכניון, כלת פרס נובל בכימיה פרופ' עדה יונת ממכון ויצמן למדע, הנשיאה לשעבר של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים פרופ' רות ארנון ממכון ויצמן למדע וחבר האקדמיה פרופ' ישראל פינקלשטיין מאוניברסיטת תל אביב.

במסגרת אירועי "עונת ישראל צרפת 2018" מתקיימים עשרות אירועים בתחומי האומנות, התרבות, הכלכלה, החינוך, וכאמור – גם אירועים בתחומי המחקר והמדע. זהו מפגש גומלין לכינוס שהתקיים ביוני בפריז, גם הוא בהשתתפות מדענים בכירים וזוכי פרסי נובל ומדליות פילדס משתי המדינות.

בתמונה: חברי המשלחת הצרפתית והמשתתפים הישראלים בכינוס "מדע ללא גבולות"

בתמונה: נשיא המדינה מר ראובן (רובי) ריבלין לוחץ את ידה של המזכירה הקבועה של האקדמיה הצרפתית למדעים
פרופ' קתרין ברשיניאק, העומדת לצד נשיאת האקדמיה פרופ' נילי כהן ושגרירת צרפת בישראל הגב' הלן לה-גאל

בתמונה מימין: נשיאת האקדמיה פרופ' נילי כהן והמזכירה הקבועה של האקדמיה הצרפתית למדעים פרופ' קתרין ברשיניאק