מחקר שהוביל חבר האקדמיה פרופ' יוסי לויה הופיע על שער כתב העת Science

מחקר שהוביל חבר האקדמיה פרופ' יוסי לויה הופיע על שער כתב העת Science

10/09/2019
מחקר שהוביל חבר האקדמיה למדעים, פרופ' יוסי לויה, שבחן את האיומים הצפויים לשוניות אלמוגים ברחבי העולם כתוצאה משינויי האקלים, הופיע על שער כתב העת היוקרתי למדעים Science, וזכה לסיקור נרחב בתקשורת הבינלאומית והישראלית.

בהודעת אוניברסיטת תל-אביב על המחקר נכתב, כי "פרופ' יוסי לויה והדוקטורנט תום שלזינגר מבית הספר לזואולוגיה, חשפו שיבוש של אירועי הרבייה של אלמוגים במפרץ אילת – אירועים מסיביים המסונכרנים על ידי תיאום מדויק ביותר בין מגוון גורמים סביבתיים... החוקרים סבורים כי ייתכן שהשיבוש נגרם על ידי שינויים בגורמים סביבתיים – כמו שינויי אקלים ו/או זיהומים שונים במים. הם מביעים חשש כי לאורך זמן עלולה הפגיעה ברבייה להוות איום משמעותי על עצם קיומן של אוכלוסיות אלמוגים רבות ברחבי העולם".

את המחקר סיקרו בישראל, בין השאר, עיתון ה"גארדיאן"אתר "הידען", עיתון "הארץ" ואתר Ynet.