חדשות בקצרה | מועצת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים פנתה לשר החינוך מר יואב גלנט, בקריאה דחופה להרתם ולסייע לספרייה הלאומית

11/08/2020
מועצת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים פנתה לשר החינוך מר יואב גלנט, בקריאה דחופה להרתם ולסייע לספרייה הלאומית לאור הקיצוץ החד בתקציבה.

במכתב שהועבר היום, ה-11 באוגוסט 2020 אל השר נכתב כי הספרייה הלאומית מהווה, למן ראשית המאה העשרים, מרכז לאוצרות תרבות יהודית, מוסלמית ועולמית היא משמשת כתשתית מחקר ומוקד לחוקרים במגוון תחומי הידע של מדעי הרוח והחברה. כמו כן הודגש כי מאז פרוץ מגפת הקורונה, עם דחייתן וביטולן של נסיעות תלמידים וחוקרים לארכיונים וספריות בחו"ל, הספרייה הלאומית מהווה משאב חיוני מתמיד.

המועצה קראה לשר להגיש עזרה מיידית לספרייה, פן יאבד נדבך מרכזי בקשר אל עברנו, בקשר עם הציבור ובעשיה המחקרית הפורייה.

שותפים לקריאה זו גם חברי וחברות האקדמיה הצעירה הישראלית המהווה חלק מהאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, כמו גם פרופ' דרק פנסלר, מאוניברסיטת הארווארד, נשיא האקדמיה האמריקאית למחקר היהדות.