ביקור נשיא האקדמיה וסגנית הנשיא באוניברסיטת אל-קרוויין (University of al-Qarawiyyin) בפֶאס

09/03/2023
ב-9 במרס 2023 ביקרו נשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל, סגנית הנשיא פרופ' מרגלית פינקלברג וראשת האגף לקשרים בין-לאומיים באקדמיה ד"ר נטע פרץ באוניברסיטת אל-קרוויין (University of al-Qarawiyyin) בפֶאס שבמרוקו. האוניברסיטה הוכרה בעבר על ידי אונסק"ו המוסד האקדמי העתיק ביותר בעולם שפעיל עד היום והאוניברסיטה העתיקה בעולם. בין תלמידי המוסד ניתן למנות את הפילוסוף המוסלמי אִבְּן רוּשְד (1126–1198), האפיפיור סילבסטר השני (946–1001) והרמב"ם (1138–1204). המשלחת הישראלית נפגשה עם נשיא האוניברסיטה ד"ר אמל ג'לאל (Dr. Amal Jalal) ועם סגן הנשיא ד"ר אידריס אל-פאסי (Dr. Idriss al-Fassi), שפירטו את תולדות האוניברסיטה לאורך המאות. לאחר מכן ביקרו חברי המשלחת בארכיון ובמעבדת השימור של האוניברסיטה וראו מספר כתבי יד מימי הביניים, בהם עותק עתיק של הקוראן ועותק של "אתיקה" מאת אריסטו שתורגם לערבית.

מימין לשמאל: פרופ' מרגלית פינקלברג, ד"ר "ר אמל ג'לאל, פרופ' דוד הראל, ד"ר נטע פרץ