מפגש אדמס באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

מפגש אדמס באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

14/02/2017
ב-31 בינואר 2017 קידמה נשיאת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים פרופ' נילי כהן את פניהם של מלגאי אדמס לשנת תשע"ו ושל כמה מבוגרי תכנית המלגות, שהיא מפעל משותף לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ולמר מרסל אדמס מקנדה. לאחר קבלת הפנים הציג פרופ' מוטי שגב, העומד בראש ועדת מלגות אדמס, את תפיסתו בנוגע לחשיבותה של המקוריות במדע. אחריו נשא חבר האקדמיה פרופ' ישראל אומן הרצאה שכותרתה "מדוע תודעה?", ובסופה השיב על שאלות הקהל. לאחר מכן הרצה פרופ' רון מילוא על "שימוש באבולוציה כדי ללמד בקטריה להפוך CO2 לסוכרים". פרופ' מילוא, חוקר במחלקה למדעי הצמח והסביבה במכון ויצמן וכעת יו"ר האקדמיה הצעירה, סיפק דוגמה אישית כיצד להציג נושא מדעי באופן מרתק.

בצהרי יום המפגש התקיימה תחרות פוסטרים מדעיים. השופטים היו שלושה בוגרי תכנית מלגות אדמס: ד"ר עמנואל דלה-טורה, בעל תואר PhD בפיזיקה ממכון ויצמן, שעשה בתר-דוקטורט באוניברסיטת הרוורד ולאחר מכן הצטרף לאוניברסיטת בר-אילן; ד"ר משה גולדשטיין, בעל PhD בפיזיקה מאוניברסיטת בר-אילן, שלאחר בתר-דוקטורט באוניברסיטת ייל הצטרף לאוניברסיטת תל אביב; וד"ר אביטל סוויסה, בעלת PhD בביוכימיה בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים, שעשתה בתר-דוקטורט באוניברסיטה העברית ולאחריו הצטרפה למעבדתו של פרופ' יובל דור בחקר סרטן הלבלב.

עוד הרצו: פרופ' אורי סיוון, פרופסור לפיזיקה ולננו-טכנולוגיה בטכניון, על Water and the Hydrophobic Interaction in 10,000,000 X Magnification, ופרופ' גיל טרוי, חתנו של מר מרסל אדמס, פרופסור להיסטוריה באוניברסיטת מקגיל ופרופסור אורח באוניברסיטת חיפה ובמרכז הבינתחומי בהרצליה, על A Zionist Playbook for Israeli Post-Docs and Young Academics Studying Abroad. פרופ' טרוי הדגיש את חשיבותה של מודעות החוקרים לזהותם האישית לפני שהם נוסעים לקמפוסים עוינים לישראל בצפון-אמריקה ובאירופה.

המפגש נחתם בהכרזה על הזוכים בתחרות הפוסטרים ובהענקת הפרסים. הזוכה במקום הראשון הוא עידו שגיא, שקיבל פרס של 1,500 ש"ח. שני הזוכים במקום השני הם עומרי אזנקוט וינאי גונצ'רובסקי, שקיבלו 750 ש"ח כל אחד.