נשיא האקדמיה ומנהלת האקדמיה ביקרו במתקן לטכנולוגיות לחקר ים עמוק באוניברסיטת חיפה

13/06/2022
ב-9 ביוני 2022 ביקרו נשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל ומנהלת האקדמיה גליה פינצי במתקן לטכנולוגיות לחקר ים עמוק של המרכז הישראלי לחקר הים התיכון בחיפה. את הביקור הוביל חבר האקדמיה פרופ' צבי בן-אברהם, מייסד בית הספר למדעי הים על שם ליאון צ'רני באוניברסיטת חיפה ומי שעמד בראשו, ובשנה האחרונה עמד בראש ועדת ההיגוי הלאומית להערכת מצב תחום מדעי הים בישראל.

הביקור החל במעבדת כלי הרכב התת-ימיים. שם נפגשו פרופ' הראל וגב' פינצי עם ראשת בית הספר למדעי הים פרופ' אילנה ברמן–פרנק, עם ראש החוג והמתקן לטכנולוגיות ימיות פרופ' מורל גרופר, עם פרופ' יצחק מקובסקי ועם ד"ר דריה אקאיינאק ושמעו מפיהם על פעילויות המחקר במתקן. לאחר מכן נערך סיור במעבדה לניווט והיתוך מידע, במעבדה לאקוסטיקה וניווט תת-ימי ובמעבדה לדימות תת-ימי, ובו נפגשו עם חוקרים שסיפרו על מחקריהם.

מימין לשמאל: חבר האקדמיה פרופ' צבי בן-אברהם ונשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל במתקן לטכנולוגיות לחקר ים עמוק.

מימין לשמאל: נשיא האקדמיה פרופ' דוד הראל, חבר האקדמיה פרופ' צבי בן-אברהם, ראש החוג והמתקן לטכנולוגיות ימיות פרופ' מורל גרופר.