רשימת קיצורי מקלדת
שנה גודל כתב: + -

פרסי בלווטניק למדענים צעירים

 
פרסי בלווטניק למדענים צעירים מוענקים מדי שנה לשלושה חברי סגל צעירים ומבטיחים באוניברסיטאות ישראליות בשלושה תחומים - מדעי החיים, מדעי הפיזיקה וההנדסה וכימיה - לציון הישגים יוצאי דופן ולעידוד מצוינות, מקוריות וחדשנות. סכום כל אחד מהפרסים הוא 100,000 דולר במענק בלתי מוגבל והם יוענקו למדענים ולמהנדסים מצטיינים עד גיל 42.
 
הפרסים, המוענקים בארה"ב מאז שנת 2007 מטעם קרן משפחת בלווטניק, מוענקים עתה גם בישראל, עם ציון עשור ליסודם ובמסגרת הסכם לשיתוף פעולה של האקדמיה למדעים של ניו יורק עם האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.
 
כל אוניברסיטה בישראל רשאית להגיש מועמדים מחברי הסגל שלה בכל אחד מתחומי הפרס. הוועדה המייעצת מורכבת מחוקרים ידועי שם, בוחנת את המלצות המוסדות ובוחרת את הזוכים בפרסים. עם חבריה נמנים פרופ' דוד הראל, נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, פרופ' נילי כהן, נשיאתה לשעבר של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, וכן יושבי ראש הוועדה פרופ' אהרן צ'חנובר, חתן פרס נובל וחבר האקדמיה, ומר ניקולס דרקס, נשיא ומנכ"ל האקדמיה למדעים של ניו יורק. בוועדות המקצועיות שבחרו את המועמדים בכל אחד משלושת התחומים נכללו מדענים מובילים מישראל ומהקהילה המדעית הבין–לאומית. יושבי ראש חבר השופטים של הפרס הם חברי האקדמיה פרופ' נעמה ברקאי, פרופ' יוסף קוסט ופרופ' מיכה שריר.
 
הזוכים מצטרפים לקהילת כלות וחתני פרסי בלווטניק למדענים צעירים בארה"ב, המונה יותר מ-200 זוכים, ומוזמנים להשתתף בסימפוזיון המדע השנתי של בלווטניק בניו יורק המתקיים מדי קיץ. 
 
 
הזוכים במחזור השישי של פרסי בלווטניק, 2023:
 
 
הזוכים במחזור החמישי של פרסי בלווטניק, 2022:
 
הזוכים במחזור הרביעי של פרסי בלווטניק, 2021:

 הזוכים במחזור השלישי של פרסי בלווטניק, 2020 (סרטון הצגת הזוכים)

הזוכים במחזור השני של פרסי בלווטניק, 2019 (לראיונות עם הזוכים על תחומי מחקרם - איגרת האקדמיה, תש"ף)
הזוכים במחזור הראשון של פרסי בלווטניק, 2018 (לראיונות עם הזוכים על תחומי מחקרם- איגרת האקדמיה, תשע"ט)
  • פרופ'-משנה צ'רלס דיזנדרוק - הפקולטה לכימיה ע"ש שוליך, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל
  • פרופ' ענת לוין - הפקולטה להנדסת חשמל ע"ש אנדרו וארנה ויטרבי, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל
  • פרופ' עודד רכבי - המחלקה לנוירוביולוגיה, הפקולטה למדעי החיים ובית הספר סגול למדעי המוח, אוניברסיטת תל אביב.