6 בנובמבר | נשיאת האקדמיה לשעבר פרופ' נילי כהן השתתפה בכינוס במסגרת שבוע המדע בברלין

06/11/2023
במסגרת שבוע המדע שהתקיים בברלין השתתפה פרופ' נילי כהן, נשיאת האקדמיה לשעבר בכינוס בנושא "POWER AND PIETY: RELIGION, POLITICS AND THE UNIVERSITY". הכינוס התקיים ביוזמת האקדמיה הגרמנית ברלין-ברנדנבורג, הקרן הגרמנית–ישראלית למחקר ופיתוח מדעיים (GIF) ושגרירות ישראל בגרמניה.

המרצים הנוספים בכינוס היו פרופ' כריסטוף מרקשיס, נשיא האקדמיה ברלין-ברנדרבורג, פרופ' מנחם בן-ששון נגיד האוניברסיטה העברית בירושלים ופרופ' גודרון קריימר, חברת האקדמיה ברלין-ברנדנבורג, כמו כן שגריר ישראל בגרמניה רון פרושאור נשא דברים. לאחר ההרצאות התקיים פאנל בנושא של לימודי תיאולוגיה באקדמיה.

בכנס הייתה התייחסות לאירועים הנוראיים בישראל ולמחויבות האוניברסיטאות בעולם להוות מצפון מוסרי, המגנה באופן נחרץ את מעשי הזוועה של חמאס. פרופ׳ מרקשיס הביע זעזוע עמוק מפעולות החמאס, מהתגברות האנטישמיות בעולם, ותמיכה נחרצת במדינת ישראל.

פרופ' נילי כהן, נשיאת האקדמיה לשעבר