ארבעה חברים חדשים מצטרפים לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

ארבעה חברים חדשים מצטרפים לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

בטקס חגיגי שיתקיים במעמד נשיא המדינה, מר משה קצב, מצטרפים היום (יום שלישי, נר שלישי של חנוכה תשס"ו- 27 בדצמבר 2005) ארבעה פרופסורים מן האוניברסיטאות בישראל שנבחרו על ידי מליאת האסיפה הכללית באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.
27/12/2005
האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים היא הגוף הבכיר בקהילה המדעית בישראל, נוסדה על פי חוק בשנת 1961. מטרתה לרכז בתוכה מטובי אישי המדע בישראל, לטפח ולקדם פעילות מדעית ולייעץ לממשלה בפעולות הנוגעות למחקר ולתכנון מדעי בעלי חשיבות לאומית. 90 חוקרים נמנים עם חברי האקדמיה, מהם 50 ממדעי הטבע ו-40 ממדעי הרוח והחברה.
חברי האקדמיה החדשים:
פרופ' מרגלית פינקלברג, ראש המחלקה ללימודים קלאסיים באוניברסיטת ת"א, חוקרת יוון העתיקה מן השורה הראשונה, בעלת מוניטין בינלאומי בתחום הספרות והדת של יוון העתיקה.
פרופ' יעקב קליין, מהמחלקות ללשון העברית ולתנ"ך באוניברסיטת בר אילן ומטובי החוקרים בתחום השומרית בעולם. גולת הכותרת בתרומתו של פרופ' קליין בתחום הספרות המסופוטמית. הוא פרסום אוסף מקיף של מקורות מן הספרות השומרית והספרות האכדית מתורגמים לעברית, בשיתוף עם המשוררת ש. שפרה.
פרופ' מישל רבל, מהמחלקה לגנטיקה מולקולרית במכון וייצמן למדע ברחובות. מחקריו של רבל חוללו פריצת דרך ברפואה בהגנה ממחלות זיהומיות (כגון; צהבת והרפס) ומחלות אוטו-אימוניות כגון, טרשת נפוצה. מחקריו של רבל היוו תשתית מדעית להתפתחות תעשייה ביוטכנולוגית רפואית בישראל.
פרופ' יוסי שילה מאוניברסיטת תל אביב, החוג לגנטיקה מולקולרית ולביוכימיה, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, נמנה עם חלוצי חקר הגנטיקה המולקולרית של האדם בארץ ותרם רבות לחקר תגובות התא לגורמי נזקים למולקולת הדנ"א ולחקר הגנטיקה של הסרטן.